Litiumbatteri SkanBatt 12V 98AH BMS BT Heat

Kategori: Fritids- og litiumbatterier
Varenr.: 40328
kr 11 545.00

Litiumbatteri med blåtann, kan lades ved minsugrader og passer under setet på de fleste bobiler!

Dette litiumbatteriet er en del av Heat-serien som er supert for nordisk klima og passer perfekt i bobiler, campingvogner og båter som benyttes om vinteren, samt på hytter der hvor batteriene står i rom som ikke tempereres. Dette batteriet har samme kasseutførelse som “vanlige” bobilbatterier, så med sin høyde på 190mm vil det passe under setet på de fleste bobiler.
 
Batteriet er bygget av prismatiske LiFePo4 celler som er den mest stabile og sikre litiumskjemi og formfaktor. Det er miljøvennlig og inneholder ingen skadelige stoffer for miljøet. Med dette litiumbatteriet reduserer du vekten med ca 75% sammenlignet med blybatterier, størrelsen er ca 50% av vanlige batterier, og det har en levetid som er inntil fem ganger lengre. Litiumbatteriet lades vesentlig raskere enn blybatterier: fra tomt til fulladet på ca.2-3 timer, og har en meget avansert BMS (battery management system) innebygd for å sikre maksimal levetid og sikkerhet for deg som bruker. BMS beskytter mot kortslutning, overlading og for høy temperatur, og skrur av batteriet dersom noe uforutsett skulle skje. Årlige batterikostnader er inntil 50% lavere enn f.eks. syrebatterier, takket være lang livssyklus og den innebygde BMS’en som beskytter batteriet.
 
Batteriet kan lades med de aller fleste elektroniske ladere, men det er viktig at sluttspenningen oppnår ca 14,2V - 14,4V for å bli fulladet, og at laderen regulerer ned til under 13,8V når litiumbatteriet er fulladet. Ladere som har desulfateringsprogram som tar spenningen over anbefalt ladespenning må ikke benyttes. Batteriet er produsert som et “deep cycle” batteri, og skal ikke brukes som startbatteri.
 
Integrert varmefolie
Batteriet har integrert varmefolie så batteriet kan lades ved minusgrader. Varmen styres 100% av batteriets BMS, og er ikke noe du som bruker trenger å tenke på. Folien trekker aldri strøm fra batteriet, verken under bruk eller ved lagring. Varmen aktiveres automatisk ved lading av batteriet under 0 grader, og slår seg av igjen når riktig temperatur er oppnådd. På denne modellen tillates ca.5A ladestrøm før varmen aktiveres. Dersom ladestrømmen er høyere enn 5A vil overskytende strøm gå til å temperere battericellene ved lave temperaturer. Dette er viktig for f.eks. vinterhytter med små solcelleanlegg, og gjør at også disse er i stand til å holde batteriene fulladet.
 
Integrert blåtann
Batteriets innebygde blåtann gir deg full kontroll over batteristatus, og en rekke andre viktige funksjoner. Du kan laste ned appen ved å søke etter “skanbatt” (Android/IOS) og installere denne på mobil eller nettbrett. Appen gir deg blant annet følgende info:
- full kontroll på ladestatus og batterispenning
- viser tilgjengelig kapasitet og aktuelt forbruk
- viser antall utladinger
- viser temperatur på cellene
- gir deg “helsetilstand” på batteriet
 
Serie og parallellkobling
Heat-serien kan parallellkobles om du ønsker bedre kapasitet, og de kan seriekobles opp til 24V, 36V eller 48V. Dette gir deg større muligheter for å bygge store og kraftige batteripakker med høyere spenning.
 
Spenningsdemper funksjon
Dette litiumbatteriet har en viktig spenningsdemper funksjon som hindrer at BMS stenger batteriet ved høye kortvarige strømtrekk (peak). Mye elektronisk utstyr krever en høy oppstartstrøm, noe som kan føre til at BMS i litiumbatteriet “stenger”. Den nye “peakdemper” funksjonen sikrer at batteriene håndterer vesentlig høyere strømtrekk før BMS stenger.
 
Tekniske data:
Teknologi LiFePO4
Størrelse LxBxH: 355x176x190mm
Tilkobling DIN (standard bilpoler)
Egenvekt 11,5kg
Nominell spenning 12,8V (13,2V hvilespenning)
Nominell kapasitet 98AH (minimum)
Tilgjengelig energi 1254Wh (Watt timer)
Antall utladinger 100% DOD ca. 2000 @1C
Antall utladinger 80% DOD ca. 5000 @0,5C
Selvutlading pr mnd < ca. 3%
Anbefalt ladespenning 14,2V - 14,4V
Anbefalt lademetode <60A til 14,4V, deretter 14,4V til 0,02C (2A) (CC/CV)
Anbefalt ladestrøm <60A
Maks ladestrøm 80A
Maks ladespenning hvor BMS bryter ca. 15V
Maks kontinuerlig forbruk <120A->5min
Maks anbefalt kontinuerlig forbruk 100A
Maks forbruk (3 sekunder) 400A @25°C
Minimum spenning hvor BMS bryter 10,4V
Anbefalt temperatur ved lading -20°C til 45°C (tempererer seg selv ved minusgrader)
Anbefalt brukstemperatur -20°C til 60°C
Anbefalt lagringstemperatur 0°C til 40°C
Innkapsling IP56
Kan parallellkobles
Kan seriekobles opp til 48V

 

 

 

Andre produkter fra Caravan Supply

 

Vi er importør og leverer utstyr og reservedeler til landets forhandlere av camping, bobil og fritid. Vi selger kun til forhandlere, og ikke sluttbruker. Finn din nærmeste forhandler øverst til høyre. Prisen som vises er veiledende inkl. mva. Frakt kan tilkomme. Logg deg inn for å se forhandlerpris eks. mva. og frakt. Vi forbeholder oss retten til å endre sortiment og priser uten varsel. Vi tar forbehold om eventuelle skrivefeil, trykkfeil og avvikende bilder.